Kategoriat
Kulttuuri

Yle uusii suosikkisarjan

(SHILOH) Yleisradio uusii runsaan yleisöpalautteen vuoksi menneiden vuosien suositun lännensarjan. Pyssysankarista kertova Virginialainen on noussut viime aikoina myös nuoremman polven suosioon kautta maailman, kuten Etelä-Koreassa.
”Ihmiset kaipaavat tällaisia vanhoja kunnon moraalisarjoja, joissa oikean ja väärän raja on täydellisen selvä”, kommentoi penis digisovittimessa yllätetty Mikael Jungner.
Uusinnat alkavat pyöriä jo viikonloppuna, mutta Yleisradiosta ei osattu vielä sanoa, tulevatko lähetykset digitaalisena vai analogisena.

Kategoriat
Ulkomaat

Poliisit valtasivat talon Tanskassa

KÖÖPENHAMINA. Tanskalaispoliisit rynnäköivät maanantai-iltana Kööpenhaminan Nörrebron kaupunginosassa tyhjänä olevaan koulutaloon. Noin 150 naamioituneen poliisin joukko otti talon haltuunsa ja julisti sen ”Pamppukaupungiksi”.
Poliisien edustaja perusteli talonvaltausta sillä, että Kööpenhaminan kaupunki ei ole tarjonnut poliiseille riittävästi tiloja, joissa poliisit voisivat kokoontua ja ”tehdä omia juttujaan”.
Tanskassa on viime aikoina keskusteltu runsaasti ns. poliisikysymyksestä. Poliisit ovat ottaneet tavakseen maleksia Kööpenhaminan keskustassa. Muun muassa kaupunginhallituksen jäsen Tøger Smørgåsbord on vaatinut kovasanaisesti poliiseja ”menemään kunnon töihin”.
Osa asukkaista on sitä mieltä, että poliisien äänekäs ja uhkaava käyttäytyminen on karkottanut turistit ja vanhukset. Ympäri kaupunkia on myös ilmestynyt ”laki ja järjestys” -graffiteja, joita yleisesti pidetään poliisin jäsenten tekeminä.